8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Nieuwerkerkse Gideonschool viert 40e verjaardag feestelijk

De Gideonschool in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft de afgelopen week haar veertigste verjaardag gevierd. De Nieuwerkerkse basisschool is in januari 1978 gestart in de wijk Zuidplas in Nieuwerkerk.

De afgelopen week werd uitgebreid stilgestaan bij het jubileum van de Nieuwerkerkse school. Zo waren er op beide locaties verschillende feestelijke activiteiten. De feestelijke week werd op beide locaties geopend met een ‘Sing-in’. Door Nieuwerkerker Carla Vis werd op beide locaties een voorstelling met poppen gegeven. Ook was er voor de leerlingen een vossenjacht en maakten de leerlingen samen een grote circusvoorstelling met Circus Rotjeknor.

Naast feestelijkheden voor de huidige leerlingen van de Nieuwerkerkse basisschool werd er op woensdag 21 februari ook een reünie gehouden. Zo’n 300 oud-leerlingen en oud-leerkrachten konden elkaar, soms na vele jaren, ontmoeten op de locatie aan het Kroonkruid. Als aandenken aan het feestelijke jubileum kregen alle huidige leerlingen een rode dopper voorzien van hun eigen naam met het logo van de jarige Gideonschool.

 

Foto boven: Taart voor de juffen en meesters, via facebook.com/gideonschool

Advertentie