Lezing Mike Boddé

Datum/Tijd
02/03/2018
20:15

Locatie
Dorpshuis Swanla


Op vrijdagavond 2 maart a.s. komt  Mike Boddé naar Zevenhuizen voor een interactieve levendige avond vol verhalen uit zijn boeken en over het maken van muziek. 

De lezing wordt georganiseerd door Theater Swanla, de Bibliotheek De Groene Venen, en Boekhandel Burger. Leden van de bibliotheek kunnen bij het kopen van een toegangskaart, via internet, een korting krijgen van € 2,50.


Mike Boddé (1968) studeerde Chinese talen en Culturen in Leiden, waar hij Thomas van Luyn ontmoette. Na De Mike & Thomas Show haalde hij op zijn veertigste zijn Master in compositie aan het Haagse conservatorium. Tegenwoordig is hij de sidekick van Paul Witteman in Podium Witteman. Eerder schreef hij de bestseller Pil en de bundel Zupheul, Febbo en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan.
Boddé doet niets liever dan over muziek praten: over harmonieën, over vorm, betekenis, instrumentkeuze, de bewuste of onbewuste intuïties van de componist, en natuurlijk over de emoties die muziek losmaakt. In Lekkere stukken nodigt hij de lezer (en luisteraar) uit om een trip te maken langs zijn muzikale topfavorieten. Muziek in allerlei stijlen, met een verhaal.
‘Ik ben iemand met wisselende stemmingen, en daarom leiden mijn zwerftochten mij steeds langs andere gebieden; nu eens ben ik op zoek naar lyrische muziek, dan weer naar ijle, sferische muziek, soms religieus getint (terwijl ik atheïst ben), soms somber, en soms uitermate vrolijk. Met een duidelijke funky puls, of zonder een in het oor springend ritme. De ene keer ben ik op zoek naar humor in muziek, en lichtvoetigheid, de andere keer naar melancholie en ernst. Mijn buien brengen me naar vreemde plekken.’
In Lekkere stukken maakt de lezer uitgebreid kennis met Boddés muzikale universum, waarover hij geweldig aanstekelijk schrijft. Op de bijgevoegde cd speelt hij samen met Toon Roos, een van Nederlands beste saxofonisten.

Kaarten à € 12,50, te bestellen via www.theaterswanla.nl of de balie van de bieb. Voordeel met je Biebpas € 2,50

Reacties