Reguliere openstelling Historisch Centrum Ons Verleden

Datum/Tijd
29/06/2019
13:30 - 16:00

Locatie
Historisch Centrum 'Ons Verleden'


Museum Ons Verleden met tentoonstellingen over Rode Kruis en Molens

Het Historisch Centrum “Ons Verleden” en museum “Ons Molenverleden” zijn deze middag weer geopend.
De beide musea zijn gevestigd aan de Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen en zijn lopend ook bereikbaar via de Dorpsstraat en de Korte Zijde. De toegang is gratis. Een traplift is aanwezig.

Op de benedenverdieping zijn twee recente tentoonstellingen te zien. Allereerst de tentoonstelling “Het Rode Kruis in vroeger dagen” waarbij veel medische voorwerpen uit het verleden ten toon gesteld worden. Deze voorwerpen zijn grotendeels in bruikleen gegeven via vrijwilligers van het Rode Kruis uit Moerkapelle.

In de koffiehoek is een aantal grote foto’s te zien, gemaakt door Arie Dekker. De molens van Zevenhuizen waren voor hem een dankbaar onderwerp om deze uit liefhebberij te fotograferen en tonen wat een geweldig mooie molens we in Zevenhuizen hebben.

Naast deze tentoonstellingen is natuurlijk ook de vaste collectie te bezichtigen van zowel museum “Ons Verleden” (beneden) als van “Ons Molenverleden” (boven). De benedenverdieping toont veel historische voorwerpen die met de geschiedenis van en het dagelijkse leven in Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen te maken hebben. Op de bovenverdieping is veel te zien over de droogmakerijen (en dus de molens) rondom de Rotte.

Op de bovenverdieping draait in de filmzaal de film “Het Hart van de molen”,  een documentaire van ca 30 minuten over vrijwilligers op en rond de molen.

Op verzoek is eventueel een andere film aan te vragen.

Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

In het museum zijn diverse historische boeken over de regio verkrijgbaar.

Reacties