Reguliere openstelling Historisch Centrum Ons Verleden

Datum/Tijd
26/05/2018
13:30 - 16:00

Locatie
Historisch Centrum 'Ons Verleden'


Historisch Centrum: diverse tentoonstellingen

“Het verleden in het klein” is een tentoonstelling van schaalmodellen, die te zien is in het Historisch Centrum “Ons Verleden” en in het Historisch Centrum “Ons Molenverleden”. Over twee verdiepingen verdeeld staan ruim vijfenzeventig modellen. De bezoeker loopt met een speciaal beschreven route langs alle modellen.

Te zien zijn onder andere een heistelling met als aandrijver een stoommachine, een brandweerspuit van het model dat gebruikt werd in 1870, het interieur van de oude smederij van Bram Heij, diverse modellen molens, het jachthuis Jolly Duck, etc. Te veel om op te sommen. Datzelfde geldt voor de makers van deze modellen. Diverse modellen zijn bijvoorbeeld jaren geleden gemaakt door Bram Heij en Jan Lunenburg. Maar er zijn ook recentere modellen gemaakt door Arie van der Haak, Dick van Vliet en Marcel de Wit.

In de koffiehoek is een tentoonstelling te zien van ruim twintig aquarellen van Wim van Oostrom. Het betreft een selectie van zijn werk, waarbij gekozen is voor onderwerpen met een lokaal historisch tintje, zoals de Dorpsstraat met het oude Hotel Vos, de Eendragtspolder met de Eendragtsmolen en het Korenmolengat.

 Naast deze tentoonstellingen is er natuurlijk veel uit de reguliere collectie te bezichtigen. In de filmzaal draait de filmLevende Molens van Holland; Holland Heritage op zijn mooist. Op verzoek is ook een andere film aan te vragen.

Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

Over de lokale geschiedenis zijn diverse boeken te koop in de musea.
De toegang is gratis.
Op de foto: een schaalmodel van een oude koets.

 

Reacties