St. Oud Zevenhuizen-Moerkapelle presenteert een nieuw historisch boek

Datum/Tijd
16/11/2018
14:00 - 16:00

Locatie
Café Het Wapen van Moerkapelle


De Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle lanceert een nieuw boek! Het boekwerkje is geschreven en samengesteld door ons bestuurslid Cobi van Weringh-Schotte en alleen bij OZM te koop.

Het boekje bevat een overzicht van de schilderijen van Rens Luijtjes, waarvan een groot deel in 2017 te zien was in de koffiehoek van het Historisch Centrum ‘Ons Verleden’. De tentoonstelling begon toen met veertig kunstwerken, maar gedurende het jaar groeide dit aantal tot zestig. Van alle bij ons bekende schilderijen is een foto opgenomen in deze catalogus.

Naast het fotograferen van de schilderijen, is onderzoek gedaan naar de achtergrond van Rens Luijtjes. Wie was deze persoon? Waar is hij opgegroeid? Wie waren zijn familieleden? Daarvoor zijn diverse archieven geraadpleegd en heel wat oude kranten doorgebladerd. De gegevens uit die archieven zijn vervolgens ook verwerkt en zijn samen met een genealogie van de familie Luijtjes opgenomen in dit boek.

Het boek belicht een interessant aspect van de Moerkapelse geschiedenis en bevat 40 evenwichtig gevormde, kleurrijke pagina’s op A4 formaat. Kortom, een exclusief cadeau dat u voor de feestdagen in huis kunt hebben.

Het boek kost € 9,- voor donateurs; niet-donateurs betalen € 12,50.

De lancering van het boek vindt plaats op vrijdag 16 november a.s. om 14.00 uur in café ’Het Wapen van Moerkapelle’. Het eerste exemplaar zal aan Trudy Wiggers overhandigd worden. U kunt die dag hier het boek  kopen tussen 14.00 en 16.00 uur. Daarna is het boek te koop in ons Historisch Centrum en bij diverse personen in Moerkapelle en Zevenhuizen (zie hiervoor de website van OZM)

 

Reacties