Zomeropenstelling Historisch Centrum “Ons Verleden”

Datum/Tijd
14/08/2018
09:00 - 12:00

Locatie
Historisch Centrum 'Ons Verleden'


In de maanden juli en augustus is ons museum ook iedere dinsdag van 9.30u – 12.00u geopend!
Het verleden in het klein” is een tentoonstelling van schaalmodellen, die te zien is in het Historisch Centrum “Ons Verleden” en in het Historisch Centrum “Ons Molenverleden”. Over twee verdiepingen verdeeld staan ruim vijfenzeventig modellen. De bezoeker loopt met een speciaal beschreven route langs alle modellen.

Te zien zijn onder andere een heistelling met als aandrijver een
stoommachine, een brandweerspuit van het model dat gebruikt werd in 1870, het interieur van de oude smederij van Bram Heij, diverse modellen molens, het jachthuis Jolly Duck, etc. Te veel om op te sommen. Datzelfde geldt voor de makers van deze modellen. Diverse modellen zijn bijvoorbeeld jaren geleden gemaakt door Bram Heij en Jan Lunenburg. Maar er zijn ook recentere modellen gemaakt door Arie van der Haak, Dick van Vliet en Marcel de Wit.

In de koffiehoek is een tentoonstelling te zien van ruim twintig aquarellen van Wim van Oostrom. Het betreft een selectie van zijn werk, waarbij gekozen is voor onderwerpen met een lokaal historisch tintje, zoals de Dorpsstraat met het oude Hotel Vos, de Eendragtspolder met de Eendragtsmolen en het Korenmolengat.

Naast deze tentoonstellingen is er natuurlijk veel uit de reguliere collectie te bezichtigen. Over de lokale geschiedenis zijn diverse boeken te koop in de musea.

Reacties