8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Vooralsnog geen afname in meldingen bij de politie in Zuidplas

In de eerste vijf maanden van 2017 is de politie 2788 keer gebeld via 112 of 0900-8844 in Zuidplas. Dat blijkt uit de beantwoording door het college van B&W op vragen van de VVD-fractie. Van de 2788 meldingen waren er 339 zogenoemde prio-1 oproepen. Dat betekent dat het de bedoeling is dat de politie binnen 15 minuten ter plaatse is.
Als de cijfers over de eerste vijf maanden van 2017 doorgerekend worden naar hele jaren, is er een lichte stijging te zien in het aantal keer dat de politie gebeld wordt. In theorie zou dat op 6.691 meldingen in 2017 neerkomen. Op sociale media ontstond afgelopen periode het beeld dat dit cijfer juist dalende was. Dit vertaalt zich op dit moment vooralsnog niet in lagere cijfers. Hoe het aantal oproepen naar de politie zich verder ontwikkelt in de praktijk  zou eind van het jaar duidelijk moeten zijn.

Uit navraag door het college van B&W bij de politie blijken er ook veel meldingen rechtstreeks binnen te komen op het bureau aan de Limaweg in Waddinxveen. Deze meldingen worden niet specifiek geregistreerd. Hier zijn dan ook geen statistieken over beschikbaar.

Bekijk in onderstaande afbeelding de statistieken van de afgelopen jaren. De statistieken vormen enkel het aantal meldingen bij de politie via 112 of 0900-8844. Meldingen voor hulpdiensten zoals Brandweer of Ambulance zijn niet meegerekend.

Advertentie