Vrijdag 20 september is de laatste dag dat men zich kan aanmelden voor BRAinS. BRAinS (BRede Activiteiten in Scholen) is een zeer divers aanbod van Kunst & Cultuur, Sport en Welzijn en worden na schooltijden gegeven voor de kinderen van de basisschool. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn er een paar activiteiten in kader […]

Vanaf 7 oktober 2019 kun je iedere maandagavond van 19.00 – 20.00 uur meedoen aan de activiteit schaken in ’t Blok. Je krijgt les van de ervaren jeugdschaakleider Tjerk Tinga, die jou begeleidt en tips geeft om het schaken onder de knie te krijgen.

De hitte uit het weerbericht kon vele kinderen niet tegen te houden om te komen spelen als opening van de Jeugdvakantieweek in Nieuwerkerk aan den IJssel. Elk jaar organiseert Welzijn Zuidplas met veel organisaties en vrijwilligers in de laatste week van de vakantie de jeugdvakantieweek in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het nieuwe skatepark van Jongerencentrum ’t Blok is in samenwerking met jongeren ontworpen en wordt ook samen met de skaters aangelegd. Vrijdagochtend gaf wethouder Jan Willem Schuurman van Openbare Ruimte het startsein voor het bouwen van het nieuwe skatepark. Daarbij liet hij ook zijn handen wapperen door mee te helpen.