Het nieuwe skatepark van Jongerencentrum ’t Blok is in samenwerking met jongeren ontworpen en wordt ook samen met de skaters aangelegd. Vrijdagochtend gaf wethouder Jan Willem Schuurman van Openbare Ruimte het startsein voor het bouwen van het nieuwe skatepark. Daarbij liet hij ook zijn handen wapperen door mee te helpen.

Het woord genieten is misschien wel de beste omschrijving voor het ouderenfestival. in Zuidplas worden omschreven. Dit ouderenfestival is een idee van de kindergemeenteraad 2018-2019 waarbij ze niet alleen geld van de gemeente hadden gekregen, zelf hadden ze geld via stroopwafelverkoop geregeld.

Vienne Zwarteveld is de nieuwe kinderburgemeester van Zuidplas. De 11-jarige leerlinge van ’t Reigerbos in Zevenhuizen is op woensdag 3 juli verkozen om haar ideeën die ze op de bijeenkomst in het nieuwe gemeentehuis presenteerde. Vienne is de 10e kinderburgemeester en voor de 8e keer is het een meisje.

Op vrijdag bedacht Eelko Doornheim, beheerder van Je bent Nieuwerkerker als, om op de hete zaterdag verkoeling te gaan bieden. Net als een paar jaar geleden wilde hij een watergevecht. Na heen en weer bellen met veel hulp van Nynke Bosselaar, met de gemeente en diverse instanties kwam de Brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel helpen […]

Met prachtig weer vertrokken op maandagavond 18 juni meer dan 1.000 kinderen met nog meer ouders, opa’s en oma’s vanaf sportpark Dorrestein bij v.v. Nieuwerkerk voor de eerste avond van de avondvierdaagse door Nieuwerkerk aan den IJssel. Het starten begint traditioneel met aftellen tot dat de stoet mag vertrekken. De eerste avond trok door Dorrestein, […]

Woensdag 12 juni is door Jantje Beton uitgeroepen tot nationale buitenspeeldag en diezelfde dag is het ook landelijke speeltuindag. In de gemeente Zuidplas zijn er die dag daarom zowel in speeltuin De IJsselkids in Nieuwerkerk aan den IJssel als in speelpolder de Hennipgaarde diverse activiteiten gepland.

In maart ging de 5e editie van Sport4Work van start met 8 deelnemers. Maandagavond 27 mei jl. vonden de eindpresentaties plaats in jongerencentrum ’t Blok. Van de 8 deelnemers vielen er twee af; één vanwege gezondheidsredenen en één omdat zij al in de 1e week een baan gevonden had. Met de eindpresentaties vertelden de deelnemers […]

Het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Zuidplas en Be-Tekenpraktijk Kleurrijk Kinderrijk verzorgen op zaterdag 8 juni van 15.00 – 17.00 uur op de Meidoorn 1a, Nieuwerkerk aan den IJssel. Een gezellige creatieve middag voor alle basisschoolkinderen uit Zuidplas die thuis voor iemand zorgen of een broertje of zusje met een handicap of beperking hebben.