Piet Blonk van theatergroep ‘Theater voor iedereen’ zegt het zelf: “Wij brengen bij elke voorstelling een maatschappelijk onderwerp onder de aandacht bij de toeschouwers.”. Voor ‘O, die zee’ heeft hij gekozen voor het probleem van het dumpen van plastic in de zeeën en de corruptie daaromheen. En daarvoor heeft hij voor deze editie bijna 45 […]

Op de Rehobothschool in Moerkapelle was afgelopen week een verkoop van kinderboeken in het kader van de kinderboekenweek. De kinderen verkochten de boeken aan elkaar voor een vaste prijs. Op woensdag 9 oktober was er in het laatste half uur voor de lunch een plek gemaakt waar men voor 50 cent van elkaar boeken mochten […]

Op zaterdag 12 oktober bestormen ‘De Bokkenrijders’ het Swanla theater, te Zevenhuizen. De theatervoorstelling wordt gedanst, gezongen en gespeeld door 40 jongeren uit de regio, tezamen met gastacteur Eric van Vuurden. Eén van deze jongeren is Charlotte Roos (21 jaar) uit Zevenhuizen.

De namen van de drie genomineerden voor de vierde ‘Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2019’ zijn bekend. Samenwerkingsverband Open Monumentendag, Marlonneke Willemsen (fotografie) en Augusto Meijer ( Greynote Music) zijn de drie genomineerden die de jury van de Cultuurprijs onlangs heeft bekendgemaakt.

Stichting Evenement organiseert dit jaar voor de 24e keer het Truckers Ringsteken. Op 5 oktober 2019 is het industriegebied de Hoogeveenen in Nieuwerkerk aan den IJssel het toneel van mannen en vrouwen die vanuit de truck een ring aan de stok proberen te steken.

Op dinsdag 8 oktober is er een lezing van de Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle in Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle. Het onderwerp is de 18e eeuw in Moerkapelle en Zevenhuizen. De deuren zijn open om 19.30 uur en de lezing start om 20.00 uur. De toegang is voor donateurs gratis en voor niet-donateurs € 5,- p.p..