8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Zuidplas pakt ook arbeidsmigranten aan op recreatieparken

De gemeente Zuidplas heeft de afgelopen maanden op verschillende recreatieparken de illegale bewoning door arbeidsmigranten aangepakt. Dit gebeurde naast de aanpak van illegale permanente bewoning op de parken. Op bijna alle parken is de afgelopen maanden gecontroleerd. Alleen een tweetal parken langs de Rotte bij Zevenhuizen zijn nog buiten beschouwing gelaten. In een overzicht dat onlangs naar de gemeenteraad is gestuurd staat opgesomd om hoeveel handhavingstrajecten het gaat.

De permanente bewoning op de parken waar al jaren een discussie over is wordt vaak tegen de bewoners zelf aangepakt. Verschillende bewoners van vooral Moordrechtse recreatiewoningen hebben inmiddels flinke dwangsommen moeten. Deze kunnen oplopen tot 20.000 euro. Op het park de Randstad in Moerkapelle zijn inmiddels bijna veertig woningen aangeschreven. Deze mensen kunnen nog in bezwaar gaan. Daarnaast wordt het gebruik van tachtig woningen nog onderzocht.

Om de illegale bewoning door tijdelijke arbeidsmigranten aan te pakken worden de park eigenaren aangeschreven. Op recreatiepark de Koornmolen in Zevenhuizen is men inmiddels gestopt met het huisvesten van deze mensen. Ook de eigenaar van het recreatiepark op Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel aangeschreven om een einde aan deze praktijk te maken. Daarnaast worden ook uitzendbureaus die de woningen vaak huren voor hun cliënten aangeschreven. Contact met de mensen zelf is volgens de gemeente bijna niet mogelijk door taal problemen en de sterk wisselende bezetting van de woningen.

Advertentie