8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Meer tijd voor inschrijvers aanbesteding nieuw gemeentehuis Zuidplas

De aannemers die meedingen naar de bouw van het nieuwe gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel, krijgen meer tijd voor hun offerte. Het college verleent twee maanden uitstel aan de bouwbedrijven die zich hebben ingeschreven voor de aanbesteding. Door dit besluit verschuift de sluitingsdatum voor inschrijvingen van 3 juli naar 31 augustus 2017. Het uitstel heeft geen effect op de uiteindelijke opleverdatum en ook geen financiële gevolgen. Dat heeft de gemeente Zuidplas vrijdag 30 juni bekend gemaakt.

Het college geeft volgens het persbericht met het besluit gehoor aan het verzoek van enkele deelnemende partijen. Wethouder Daan de Haas: “De geïnteresseerde aannemers zijn nu beter in staat om een aanbieding op te stellen die recht doet aan onze uitvraag. Daarmee vergroten we de kans dat de offertes voldoen aan het kwaliteitsniveau dat de gemeente Zuidplas wenst. Bovendien verkleinen we het risico op ongeldige inschrijvingen.”

Het college gebruikt de twee maanden verlenging in het voordeel van zowel de gemeente Zuidplas als de deelnemende partijen. “De bouwbedrijven krijgen langer de mogelijkheid om tekeningen te doorgronden en vragen te stellen. Daarnaast organiseren we een extra schouw, die ons helpt om het contract verder te verduidelijken. De overeenkomst wordt hierdoor scherper en daar heeft de gemeente Zuidplas baat bij,” aldus De Haas.
Het verzoek tot uitstel noemt De Haas legitiem. “Normaal gesproken is een periode van vier weken redelijk, maar door de gespreide bouwvakantie schuift de planning een extra maand op.”

Door de verlenging van de inschrijvingstermijn is twee maanden later duidelijkheid over de hoogte van de aanneemsom. De beoogde datum van de gunning van de bouwopdracht verschuift van 9 augustus naar 11 oktober 2017. De sloop en bouw moet in het voorjaar van 2018 beginnen. De exacte datum is afhankelijk van de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen.

Advertentie