8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

“Meisje met de Vink” komt in juli terug in Moordrecht

Het bekende bankje “meisje met de Vink” dat jaren lang in Moordrecht heeft gestaan komt in de maand juli eindelijk terug. Tenminste dat heeft wethouder Rik van Woudenberg vrijdag 30 juni op zijn twitter pagina beloofd. De wethouder heeft vrijdagmorgen met een aantal inwoners van Moordrecht gesproken over de definitieve locatie van het beroemde bankje in Moordrecht. Volgens van Woudenberg komt het bankje in het centrum en niet bij de Brede School zoals ook wel eens is geopperd.

Het bekende bankje heeft een historische relatie met het bouwbedrijf Vink in Moordrecht dat ooit op de locatie gevestigd zat in het centrum van Moordrecht. Een aantal jaar geleden was het bankje plotseling verdwenen met een storm van protest tot gevolg. Het bankje bleek te zijn weggehaald vanwege bouwplannen aan de Kerklaan en op een veilige plaats opgeslagen. Begin 2016 werd al vastgesteld dat het bankje terug zou komen naar een plaats aan de Kerklaan. Dat gebeurde na een enquête onder inwoners van het IJsseldorp.

Ruim een jaar later zijn de bouwactiviteiten al lang klaar maar is het bankje nog steeds niet terug. Via de bekende Moordrechtse Facebook groep “Je bent een Moordrechtenaar als…” werd dan ongerust gevraagd of het bankje ooit nog wel eens terug zou komen. Vrijdagmorgen is wethouder van Woudenberg in Moordrecht geweest om met betrokken inwoners te praten over de exacte locatie. Voor eind juli moet het bankje terug zijn zo beloofde de wethouder.

 

Advertentie