8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Zoektocht politiehelikopter boven Zevenhuizen na verdachte situatie

Met onder andere een politiehelikopter is donderdagavond 29 juni gezocht naar verdachte personen in Zevenhuizen. De zoektocht begon na een melding over een verdachte situatie op een bouwterrein aan de Wethouder Kreftlaan bij ’t Land van Kanaän in het dorp.

Na de melding donderdagavond rond 20.45 uur heeft de politie de buurt doorzocht. Hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk is niemand meer aangetroffen. Later is gebleken dat het zeer waarschijnlijk ging om jeugd wat op de bouwplaats rond liep.

Ondanks dat het dit keer loos alarm was is de politie blij met meldingen van verdachte situaties. De bewijslast en onderzoek bij heterdaad situaties is veel eenvoudiger dan een onderzoek wanneer een misdrijf al gepleegd is. De ingezette middelen bij zoeksituaties zijn bijna altijd toch al op straat of in de lucht.

Advertentie