8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Bredeweg in Moordrecht blijft zorgenweg

Afgelopen maand sloot de gemeente de Middelweg/Bredeweg (voormalige N456) in Moordrecht voor doorgaand vrachtverkeer.

Aanleiding hiervoor was het volop negeren door vrachtwagenchauffeurs van de hoogtebeperking die in de weg zit, in de vorm van een tunneltje. Hierdoor moesten vrachtwagens in de omgeving van het tunneltje alsnog keren en hun weg zonder GPS zien te vinden.

Maar ook personenauto’s veroorzaken problemen in het inmiddels beruchte tunneltje. Naar aanleiding van klachten is de snelheid rondom het tunneltje enige tijd gemeten met een onopvallende registratiekast. Deze metingen wijzen uit, dat er met bijzonder hoge snelheden wordt gereden. In een van de metingen werd 130 km/u gemeten bij de uitgang van het tunneltje: op de Bredeweg geldt een maximum snelheid van 60 km/u.

De gemeente heeft daarom bij het in- en uitrijden van de tunnel een drempel geplaatst vanwege de veiligheid en om de overlast voor omwonenden te beperken. De maximum hoogte blijft 3,20 m en de maximum snelheid blijft 60 km/u.

Advertentie