8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Jeu-de-boulesevenement wederom groot succes

Het jaarlijkse jeu-de-boulestoernooi op 1 juli op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel was dit jaar weer een groot succes.

Er kon in 2 poules worden ingeschreven: poule A was voor de gevorderden, poule B voor de spelers die vaak deze ene dag in het jaar meedoen. De Jeu-de-boulevereniging Nieuwerkerk aan den IJssel organiseerde het spektakel, waarbij het Raadhuisplein werd omgebouwd tot groot openlucht boule-o-drome.

Beide poules waren volop bezet: poule A (gevorderden) had bijna 20 teams; in poule B speelden 14 teams mee. De bedoeling bij het spel is om zoveel mogelijk ballen (boules) van een partij dichtbij een klein balletje (het “but”) te gooien: voor elke bal die het dichtstbij ligt krijgt het team 1 punt. Als alle ballen gegooid zijn wordt het but weer weggegooid en probeert iedereen opnieuw zijn boules er zo dichtbij mogelijk te krijgen. Dit herhaalt zich tot 1 van de teams 13 punten heeft.

In poule A hebben Leen van der Hoek, Bram Meertens en Wim Flecken 4 van de wedstrijden gewonnen, met een totaalscore van 35 punten (de wedstrijden gingen vandaag op tijd, waardoor niet altijd 13 punten konden worden gehaald). Tweede werden Jack Schillemans, Roy Hulstkamp en Jan v/d Grient (4 wedstrijden gewonnen, 22 punten) en de derde prijs werd in de wacht gesleept door Pie Loeve, Carla van Luik en Theo van Luik met 3 gewonnen wedstrijden met 15 punten).

In poule B werd gewonnen door het team van Alfons Flik, Duco de Ruiter en Jeroen van Gulik (4 wedstrijden, 44 punten), gevolgd door Daniël Bruineberg, Ed van Gelderen en Priscilla Oudshoorn met 4 wedstrijden, 27 punten. Derde werden Leo Venrooy, Dennis Mulder en Cor Luijbregts met 27 punten uit 3 wedstrijden.

De winnaars van poule B
De winnaars van poule A
Advertentie