8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Nieuwe opzet 112-dag in Nieuwerkerk meer dan geslaagd

De 112-dag, die de brandweer in Nieuwerkerk aan den IJssel op 1 juli organiseerde is bij de bezoekers prima in de smaak gevallen.

De voormalige brandweerdag is uitgegroeid tot een groots evenement waaraan vele instanties hebben deelgenomen: brandweer, politie, ambulance, reddingsbrigade, handhaving, Burgernet en Veilig Verkeer Nederland. Bezoekers konden bij de diverse stands informatie krijgen, maar vaak ook deelnemen aan een demonstratie. Bij de jeugdbrandweer konden kinderen met een waterstraal een karretje wegspuiten, bij de politie werd papa of mama in de boeien geslagen of mochten de kinderen in de politiebus of op de politiemotor zitten. VVN had een kantelwagen klaar staan, waarmee je kon ervaren hoe het is als je in de auto op z’n kop terecht komt en hoe je de auto dan veilig kunt verlaten. Dit jaar was ook een brandweermotor present, die uiteraard veel bekijks trok.

Voor de kinderen waren bij de diverse stands opdrachten om uit te voeren. Als ze alle opdrachten hadden volbracht kwamen ze in aanmerking voor een 112-diploma. Dit bleek een groter succes dan verwacht: de diploma’s waren niet aan te slepen.

Er reden 2 brandweerwagens met zwaailichten en sirenes af en aan door de straten. Een flinke rij met opgewonden kinderen stond te wachten tot ze aan de beurt waren. En stiekem waren ook veel papa’s en de mama’s wel een beetje opgewonden.

Hoogtepunt van de dag was een demonstratie, waar politie, brandweer en ambulance samen hebben opgetreden. Door de brandweer werd een duidelijke uitleg gegeven over wat gebeurd was en hoe een spoedmelding door de diverse disciplines wordt opgepikt.

Bekijk hieronder de video-impressie die Gouwe IJssel Nieuws maakte.

Advertentie