8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

15-jarige Nieuwerkerkse betrokken bij ernstige mishandelingen voor filmpjes op Instagram

Een 15-jarig meisje uit Nieuwerkerk aan den IJssel wordt verdacht van verschillende mishandelingen in Rotterdam. Met vriendinnen uit Rotterdam mishandelde ze willekeurige mensen op straat om dat te filmen en op Instagram te plaatsen. Eén van de mishandelingen vond op 30 mei plaats op het Schouwburgplein in Rotterdam en was gericht tegen een lesbisch stel dat daar liep.

De mishandeling kreeg veel aandacht omdat het vermoeden bestond dat het om gericht geweld ging vanwege de geaardheid van het slachtoffer. Uit politieonderzoek is inmiddels gebleken dat dit niet het geval was. De groep tieners hebben dit voorjaar meer slachtoffers gemaakt waarbij het ging om het filmen van buitensporig geweld tegen willekeurige voorbijgangers.

Al het geweld werd gefilmd en op een speciaal Instagram account geplaatst. De politie is nu nog op zoek naar één slachtoffer dat waarschijnlijk op 31 mei is mishandeld in de buurt van metrostation Coolhaven. Van deze mishandeling die wel op internet is verschenen heeft de politie nog geen aangifte. Van andere mishandelingen zijn deze aangiftes er wel. De politie hoopt dat het slachtoffer zich alsnog meldt en aangifte doet om zo de zaak compleet voor de rechter te krijgen. Het Instagram account is inmiddels offline gehaald.

De 15-jarige Nieuwerkerkse heeft zich in juni zelf bij de politie gemeld nadat een andere vriendin uit Rotterdam dat ook heeft gedaan. Inmiddels zijn er in de zaak vijf verdachten in de leeftijd tussen 13 en 15 jaar. In afwachting van de rechtszaak zijn de verdachten inmiddels onder voorwaarden vrijgelaten. De verdachten hebben onder andere huisarrest.

Advertentie