8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Gemeente Zuidplas verzorgt vervangende woonruimte voor vleermuizen

De gemeente Zuidplas gaat zorgen voor vervangende woonruimte voor wel heel bijzondere inwoners. De vervangende woonruimte is namelijk bedoeld voor de vleermuizen die op dit moment mogelijk hun woonruimte in de muren van het gemeentehuis hebben. Op initiatief van de gemeente worden in totaal 23 vleermuiskasten opgehangen in de buurt van het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. De actie is belangrijk voor het sloop- en bouwtraject. De uitvoeringsfase kan zonder de vleermuiskasten niet starten.

Van de 23 kasten ontvangt woningcorporatie Vestia er 10. HD vastgoed ontvangt er twee en er komt ook één kast bij de Fysiotherapiepraktijk aan het Raadhuisplein. De andere 10 kasten worden geplaatst bij inwoners aan het Eendendaal, Mezendaal, Ravendaal, Spechtendaal en het Zwanendaal. De inwoners ontvangen hiervoor van de gemeente een cadeaubon die te besteden is in winkelcentrum De Reigerhof. De eerste kasten worden al op maandag 10 juli bevestigd. Wethouder Daan de Haas, verantwoordelijk voor het huisvestingsdossier, helpt mee bij het plaatsen.

Het plaatsen van de vleermuiskasten is nodig voor de sloop- en nieuwbouw van het gemeentehuis. De kans bestaat dat in het huidige gemeentehuis op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk vleermuizen aanwezig zijn. Omdat de vleermuis een beschermde diersoort is, kan de gemeente nog niet starten met de sloop van het huidige gebouw. Hiervoor moet eerst sprake zijn van voldoende verblijfplaatsen in de omgeving. Hier wordt nu door de gemeente in voorzien door het plaatsen van vleermuiskasten.

Advertentie