8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Brandweer Moordrecht lakt ook voor Tijn (video)

In navolging van de brandweermannen van Post Gouda, hebben ook de brandweerlieden van post Moordrecht zich ingezet voor de actie ‘lakken voor Tijn”. Zondagavond werden de brandweernagels  voorzien van een mooi laklaagje om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen.

Zondagavond 9 juli was een groot deel van brandweerlieden van post Moordrecht naar de kazerne gekomen met een speciale reden.  De ploeg was uitgedaagd door ploeg A van brandweerpost Gouda om deel te nemen aan de inmiddels welbekende actie “lakken voor Tijn”.  Het was voor de Moordrechtenaren niet meer dan vanzelfsprekend om deze uitdaging met beide handen met ongelakte nagels aan te grijpen.

In de brandweerkazerne van Moordrecht werden de handen, die normaal op de kazerne gevuld zijn met brandweerslangen en zwaar materiaal, uit de mouwen gestoken om elkaar van een mooi gekleurd laklaagje te voorzien. Enkele niet-brandweerdames , waarvan er één professioneel manicures verzorgt, werden ook ingezet om deze taak deskundig uit te voeren. Al snel waren alle nagels voorzien van soms meerdere kleurtjes en werd er flink gedoneerd in de actiepot.

Mocht u ook een financiële bijdrage willen leveren aan de actie “Lakken voor Tijn” door Brandweer Moordrecht, dan kunt u nog enkele weken geld doneren op de kazerne aan de Ambachtweg 28 in Moordrecht. Iedere donderdagavond tussen 19:00 en 19:30 uur kan men een bijdrage afgeven die aan de opbrengst van de actie van vanavond zal worden toegevoegd. Het geld zal na afloop van de actie worden overgemaakt aan Stichting Semmy, die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker.

Foto’s : Sylvia van Straalen

Gouwe IJssel Nieuws maakte er natuurlijk een videoreportage van:

Advertentie