8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Twee aanhoudingen na enorme drugsvangst in Waddinxveen

In een loods in Waddinxveen heeft de politie eind juni een grote partij drugs gevonden. Het gaat daarbij onder andere om 200.000 XTC pillen en anabolen. Ook is er voor 750.000 euro aan grondstoffen voor xtc gevonden. De politie heeft twee mensen aangehouden. De politie is de loods binnengevallen na resultaten uit een witwasonderzoek. Op basis van meldingen van onverklaarde contante geldstortingen bij een bank en informatie dat iemand in een te dure auto reed ging de politie uit Rotterdam aan de slag. Het onderzoek liep naar locaties in Ridderkerk, Rotterdam en Waddinxveen. In deze laatste plaats is de grote drugsvangst gedaan.

Eind juni werden daar invallen gedaan. In de opslagplaats in Waddinxveen troffen de politiemensen grote hoeveelheden verdovende middelen en grondstoffen voor de verdovende middelen aan. Zo werden onder andere anabolen en bijna 200.000 XTC pillen gevonden en zo’n 200 liter PMK. Deze grondstof voor xtc was alleen al rond de 750.000 euro waard. Ook werden 1,1 kilogram MDMA  en 20 kilogram cafeïne, waarschijnlijk bedoeld als versnijdingsmiddel, gevonden. Alles is in beslag genomen.

Voor de bereiding van de drugs werden een sealapparaat en een vacumeermachine gevonden. Die werden evenals twee personenauto’s, en een geldbedrag van rond de 22.000 euro in beslag genomen. De verdovende middelen en de grondstoffen zijn op last van de officier van justitie vernietigd. Het onderzoek naar aanleiding van de drugsvangst wordt voortgezet. Tot nu toe zijn er twee verdachten aangehouden. Een 33-jarige Rotterdammer zit nog vast. Een 39-jarige vrouw uit Waddinxveen is door de officier van justitie heengezonden maar is nog wel verdachte.

Drugslab (Stockfoto politie)
Advertentie