8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Bestuur dorpshuis Op Moer Moerkapelle afgetreden

Het bestuur van Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle is onlangs tijdens een bijzondere vergadering van gebruikers afgetreden. Tijdens de vergadering hebben zich vier nieuwe kandidaten aangemeld. Het viertal komt uit organisaties die gebruik maken van het dorpshuis en sporthal in Moerkapelle.

Naast het viertal hebben zich ook inwoners bij de gemeente gemeld na een oproep via de gemeentepagina. Volgens de statuten van de stichting die eigendom is van Op Moer is het ook mogelijk dat een bestuurder en of een raadslid zitting neemt in het bestuur. Tot de verkiezingen van maart volgend jaar treed daarom wethouder Rik van Woudenberg ook toe tot het bestuur. De gemeenteraad wordt voorgesteld om raadslid Dico Bac (CU-SGP) aan het bestuur toe te voegen. De kandidaat bestuursleden komen op korte termijn bijeen om definitief te besluiten over een nieuw te vormen bestuur en het presenteren van de toekomstplannen voor het dorpshuis complex in Moerkapelle.

Binnen het bestuur van Op Moer zijn het afgelopen jaar problemen ontstaan. De gemeente heeft dit voorjaar aangifte gedaan vanwege het ernstige vermoeden dat de afgelopen jaren geld is verduisterd binnen het bestuur. Het vermoeden bestaat dat de gelden niet ten goede zijn gekomen aan het doel waarvoor ze zijn verstrekt, te weten exploitatie van Dorpshuis Op Moer. Het vermoeden kwam aan het licht na grondig en aanhoudend onderzoek naar een financieel hiaat in de jaarrekeningen van Dorpshuis Op Moer.

Hoe het met het politie onderzoek hiernaar staat is niet bekend.

Advertentie