8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Met politiemotor Winkelcentrum de Reigerhof in voor winkeldief

Een agent met politiemotor die door een overdekt winkelcentrum rijdt. Deze niet alledaagse actie zag het winkelende publiek op donderdagmiddag 13 juli in De Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Politieagent Jop van het politieteam Waddinxveen-Zuidplas deed dit niet voor niks. De agent had haast om een collega te helpen bij de aanhouding van een winkeldief in één van de winkels van het overdekte winkelcentrum. Wijkagent Ron Jonker zette na de aanhouding een foto van de politiemotor voor de winkel van de bakker op Instagram. De Nieuwerkerkse wijkagent is sinds kort op Instagram te vinden.

Wat er precies gestolen is, is bij de redactie niet bekend. De winkeldief is overgebracht naar het bureau. Naast een boete die afhankelijk is van de gestolen waar kan de winkeldief ook een schadevergoeding van 180 euro verwachten. Winkeliers kunnen deze vergoeding standaard claimen als genoegdoening voor het extra werk rond de aanhouding en aangifte van een winkeldiefstal. Mocht een winkeldief vaker in de fout gaan dan volgt een gang naar de rechter die dan een straf zal bepalen.

Advertentie