8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Moordrechtenaren openen zelf fietspad tot GroenBlauwe zone

Inwoners uit Moordrecht hebben afgelopen week zelfstandig de bereikbaarheid van de Groen-Blauwe zone verbeterd. De ingang aan de Oostringdijk was tot op heden afgesloten met hekken. De bouwhekken waren geplaatst vanwege de werkzaamheden aan de Oostringdijk. De werkzaamheden aan de Oostringdijk zijn afgerond. Daarom hebben de hekken geen functie meer.

Op 27 en 28 juli beloofde het Hoogheemraadschap dat de hekken afgelopen week echt weggehaald zouden worden.
Dit is echter nog steeds niet gebeurd. Daarom hebben enkele bezoekers van het gebied op een creatieve manier een doorgang gecreëerd naar het mooie gebied. Het hoogheemraadschap is hiervan op de hoogte maar heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op deze recente vorm van burgerparticipatie.

De GroenBlauwe zone is een natuur- en recreatiegebied van 45 hectare bij de nieuwe wijk Westergouwe tussen Gouda en Moordrecht. Het gebied is daarmee vergelijkbaar met de grootte van 60 voetbalvelden. Op 16 juni werd het gebied geopend door onder andere kinderburgemeester Demy Tindal en wethouder Daan de Haas. In het gebied leven onder andere Oeverzwaluwen en een fors aantal Lepelaars.

De GroenBlauwe zone begint vanaf Oostringdijk 3 in Moordrecht. Bekijk onderstaande kaart voor de exacte locatie:

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie