8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Motorrijder zwaargewond na botsing op Middelweg Moordrecht

Vrijdagavond 4 augustus werden de hulpdiensten opgeroepen om naar de kruising tussen de Middelweg en de Zuidelijke Dwarsweg te gaan. Ter plaatse bleek één grijze personenauto in botsing geraakt te zijn met één motorrijder.

De personenauto kwam vanuit Moordrecht gereden en sloeg af naar de Zuidelijke Dwarsweg. Hierbij heeft de automobilist een tegemoetkomende motorrijder niet gezien. De bestuurders konden elkaar niet meer ontwijken. Gevolg was een botsing waarbij de motorrijder over de personenauto werd gelanceerd. De motorrijder is er ernstig aan toe.

Er zijn voor het ongeval twee ambulances ter plaatse. De zwaargewonde bestuurder is door het ambulance personeel gestabiliseerd. Hierna is hij met zwaailichten naar het Erasmus Medisch Centrum worden vervoerd. De motorrijder maakte deel uit van een groep van vier motorrijders. De groep komt uit de regio van Rijswijk en was een dag aan het toeren.

De bestuurder en de bijrijder zijn nagekeken in de tweede ambulance die ter plaatse was gekomen. Zij hoefden niet mee met de ambulance en konden opgehaald worden door bekenden.

De Middelweg is door de Politie afgesloten. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de Politie komt ter plaatse. Deze afdeling binnen de politie onderzoekt de oorzaak van meestal ernstigere verkeersongevallen. Dit betekent onder andere dat er een speciaal politievoertuig ter plaatse komt om de situatie in kaart te brengen. Hierdoor kan ook achteraf gekeken worden hoe een ongeval ontstaan is.  Dit betekent dat de Middelweg nog enige tijd afgesloten zal zijn voor al het verkeer.

 

Foto’s: Sylvia van Straalen

 

Advertentie