8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Antwoorden raadselachtige kattensterfte in Moordrecht liggen half jaar op de plank

De antwoorden op politieke vragen over de raadselachtige sterfte van katten in Moordrecht hebben maanden op de plank gelegen. Dat is duidelijk geworden na een zoekactie in de stukken door de redactie van Gouwe IJssel Nieuws.

Bijna een half jaar na het stellen van de vragen door de fractie van PvdA-GroenLinks in Zuidplas zijn de antwoorden dinsdag 8 augustus gepubliceerd. De antwoorden zijn alsnog op de gemeentelijke site gezet nadat bij de redactie van de nieuwe nieuwsorganisatie Gouwe IJssel Nieuws bleek dat deze nergens te vinden waren.

Op 20 februari stelde de fractie van PvdA-GroenLinks vragen nadat in korte tijd verschillende katten in Moordrecht plotseling zijn overleden. In Moordrecht gaan veel mensen er vanuit dat dit komt door vergiftiging. Ondanks politieonderzoek is tot nu toe nooit vast komen te staan dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Al wordt ook niet uitgesloten dat er daadwerkelijk sprake is van opzet. Uit de beantwoording van de vragen blijkt dat op slechts één dier autopsie is gedaan. De resultaten hiervan vormen onderdeel van het politie onderzoek maar er zou geen sprake zijn van enige informatie die leidt naar een oorzaak dan wel dader.

Uit de beantwoording van de vragen blijkt dat bij een inwoners van Moordrecht ten onrechte de verwachting is gewekt dat autopsie onderzoek door de politie betaald zou worden. Een medewerker van de dierenpolitie heeft ten onrechte deze toezegging gedaan. De medewerker is hierop aangesproken zo valt te lezen in de antwoorden van het College van B&W in Zuidplas.

Ook de afgelopen maanden zijn in Moordrecht nog verschillende katten onverklaarbaar overleden. Een inwoner heeft onlangs in de grote Moordrechtse Facebook groep “Je bent een Moordrechtenaar als” de suggestie gedaan dat de katten mogelijk gegeten hebben van giftige planten. Of dit ook daadwerkelijk zo is niet duidelijk. De sterfte zorgt regelmatig voor veel angst bij kattenbezitters. Volgens het college is het echter niet nodig om extra maatregelen te nemen. Aan de dierenpolitie is wel gevraagd het onderzoek voortvarend op te nemen.

Advertentie