8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Bestuurder aangehouden tijdens afhandeling ongeval ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel

Een ongeval aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel liep niet alleen voor de gevallen bestuurder van een scooter niet goed af. Tijdens de afhandeling van dit incident werd er tevens een toevallig passerende automobilist aangehouden wegens rijden met alcohol op.

Rond 02:00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 augustus werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel, vlak bij de grens met Capelle aan den IJssel. Ter plekke bleek een scooterrijder vermoedelijk door een stuurfout hard onderuit te zijn gegaan op het asfalt.  De bestuurder is met onder andere letsel aan het gezicht door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Zijn bijrijder kwam er met een pijnlijke knie van af.

Terwijl de scooterbestuurder in de ambulance werd nagekeken op de ‘s-Gravenweg, vertoonde een naderende automobilist opvallend rijgedrag. De man kwam met een flink vaartje aangereden vanuit de richting van Capelle aan den IJssel en probeerde zonder op de aanwezige politieagenten te letten, de ambulance te passeren. Pas toen hij zich bijna klem had gereden tussen de ambulance en de berm besloot de man zijn voertuig stil te zetten, waarop de politieagenten de man aanspraken.  Mede door het opvallende rijgedrag van de man, werd er besloten een blaastest af te nemen, waaruit bleek dat de bestuurder alcohol had genuttigd. De man is meegenomen naar het politiebureau in Waddinxveen waar het exacte alcoholpromillage zal worden bepaald met een ademanalyse. Hierna zal blijken of de man zijn rijbewijs, dat nu door de politie is ingevorderd, weer terug krijgt of dat hij het voor langere tijd kwijt zal zijn.

Bij de bestuurder van de scooter bestaat ook het vermoeden dat er alcohol in het spel is geweest bij zijn valpartij. Aangezien hij niet meer in staat was om ter plaatse een blaastest te ondergaan, zal er in het ziekenhuis een bloedonderzoek worden uitgevoerd om bij hem het eventuele alcoholpromillage te bepalen.

 Foto’s : Sylvia van Straalen

 

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg