8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Keerlussen moeten gevaarlijke situaties op Bredeweg voorkomen

Maandag 14 augustus zijn werkzaamheden gestart die de situatie bij de nieuwe spoortunnel in de Bredeweg acceptabel moeten maken. Aan beide kanten van de tunnel worden keerlussen voor vrachtwagens aangelegd. De gemeente Zuidplas hoopt hiermee het probleem met te hoge vrachtwagens bij de tunnel op te lossen. De maatregelen zijn in breed overleg met de betrokkenen bepaald. De werkzaamheden duren tot 24 augustus.

Aan beide kanten van de tunnel wordt voor vrachtverkeer de gelegenheid om veilig te keren verbeterd. Ook de waarschuwende signalering voor de hoogtebeperking wordt aangescherpt. De maatregelen zijn voldoende om een deel van de eerder genomen tijdelijke maatregelen op te heffen. Dit betekent dat de afsluitingen op de rotonde bij Doelwijk en op de kruising bij het viaduct over de A20 verdwijnen als de werkzaamheden klaar zijn. De omleidingsbebording blijft wel staan, totdat Doelwijk direct is aangesloten op de Moordrechtboog.

Eind maart is bij de Bredeweg een tunnel in gebruik genomen. Door de beperkte hoogte van deze tunnel is deze niet geschikt voor vrachtverkeer. De bedoeling is dat vrachtwagens gebruik maken van de Moordrechtboog. Sinds de openstelling van de tunnel wordt doorgaand vrachtverkeer op verschillende wijzen verwezen naar de nieuwe route. Helaas negeren te veel vrachtauto’s de borden die de nieuwe route aangeven en rijden tot vlak bij de tunnel. De eerste dagen na de openstelling van de tunnel ging het om honderden wagens per dag. Later ging het om tientallen maar de situatie bleef levensgevaarlijk. Want aangekomen bij de tunnel blijkt deze te laag voor de vrachtwagen te zijn. Gevolg is dat vrachtwagens proberen te keren. Het keren van vrachtauto’s leidt tot ongevallen, gevaarlijke verkeerssituaties en schade aan eigendommen en de weg.

Om het vrachtverkeer niet bij de tunnel te laten komen zijn begin juni maatregelen genomen. De Bredeweg werd bij de rotonde bij Doelwijk en de kruising met het viaduct over de A20 afgesloten voor vrachtverkeer. Dit zorgde voor veel commentaar van bedrijven die in de buurt gevestigd zijn en per vrachtwagen slecht bereikbaar werden.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg