8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Horeca Dorpsstraat Nieuwerkerk mag terras beginnen in het weekend

De verschillende horeca gelegenheden aan de Dorpsstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel mogen tijdelijk op vrijdag- en zaterdagavond een straatterras openen. Dat is mogelijk door een verkeersbesluit van de gemeente Zuidplas. Het besluit is op maandag 28 augustus bekend gemaakt.
Opvallend is dat het om een tijdelijke vergunning gaat voor de maanden augustus en september 2017. In de praktijk kunnen de horeca ondernemers er dus alleen in de maand september nog iets mee. De ondernemers hebben bij omwonenden een enquête gehouden over het voornemen om een straatterras te beginnen op de Dorpsstraat. Uit dit onderzoekje zou blijken dat een meerderheid geen bezwaar heeft tegen het voornemen. In het Oude Dorp van Nieuwerkerk is geen ruimte om ergens een terras te beginnen. Omdat de ondernemers toch een terras willen beginnen zijn ze naar de gemeente gestapt met het verzoek of de Dorpsstraat op sommige momenten afgesloten mag worden. De gemeente heeft hier nu mee ingestemd. Ook de brandweer en politie hebben hun akkoord gegeven. Wel is er de voorwaarde dat voetgangers moeten kunnen passeren en bij calamiteiten moet de weg snel vrijgemaakt kunnen worden.
Het straatterras mag neergezet worden op vrijdag en zaterdagavond. Om 17.30 uur mag de Dorpsstraat vanaf nummer 39 worden afgesloten worden tot aan de kruising met de Kerklaan. Om 23.00 uur moeten de tafeltjes en stoeltjes weer van de straat zijn. Bewoners van de Smederijstraat kunnen tijdens de afsluiting tegen het normale eenrichtingsverkeer in, hun straat verlaten.

Advertentie