8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

VVD wil duidelijkheid over Rabolocatie en Lidl in Nieuwerkerk

De fractie van de VVD in Zuidplas heeft vragen gesteld over de Rabolocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. De vragen volgen op een e-mail aan de gemeenteraad van een bewonerscomité rond de locatie van de voormalige Rabobank in de wijk Dorrestein. De e-mail is op 29 augustus aan de gemeenteraad gestuurd. Naar aanleiding van de e-mail wil de VVD-fractie weten of het klopt dat projectontwikkelaar Stebru nu formeel eigenaar is van het pand aan de Beijerinkstraat. Als dat zo is zou het kunnen betekenen dat de Lidl zich heeft teruggetrokken als geïnteresseerde voor de locatie. Uit navraag door de redactie van Gouwe IJssel Nieuws bij onder anderen het Kadaster blijkt dat de Rabobank Nieuwerkerk-Moordrecht nog steeds eigenaar is van het al lange tijd leegstaande gebouw.

De supermarktketen heeft meer dan twee jaar geleden toestemming gehad om onder voorwaarden te werken aan een bestemmingsplan die een nieuwe winkel mogelijk moet maken. Dit plan had in 2016 in procedure moeten komen. Mogelijk is het plan niet gelukt omdat de ruimte op de locatie erg krap is voor alle wensen en dat het plan zou sneuvelen bij de Raad van State. Om nu zeker te weten wat de stand van zaken is wil de VVD weten of er ook een anterieure overeenkomst getekend is met de Lidl. In dezelfde set met vragen wil de VVD nu duidelijkheid of de Lidl bezig is met een andere locatie. Al langere tijd doen in Nieuwerkerk geruchten de ronde dat er gekeken wordt naar verschillende andere locaties. Aan het college van B&W wordt eveneens gevraagd of er andere plannen zijn met de locatie zoals woningbouw of de vestiging van een gezondheidscentrum. Het college moet binnen vier weken de politieke vragen beantwoorden.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg