8.5 C
New York
maandag 1 juni 2020

Ride for the Roses 2017 doorkruist regio

Honderden wielrenners hebben zondag 3 september meegedaan met de jaarlijkse Ride for the Roses. De pelotonstocht voerde dit jaar door de regio en kwam onder andere door de gemeenten Gouda, Waddinxveen en Zuidplas. De start en finish van de twintigste editie was dit jaar in de gemeente Lansingerland. Onder begeleiding van politie en verkeersregelaars konden de deelnemers over asfalt dat normaal druk is door autoverkeer fietsen voor het goede doel. Bij de passage van het peloton werden de wegen korten tijd helemaal afgesloten. Bij de passage in Zevenhuizen vond een incident plaats waardoor overige deelnemers tussen Zevenhuizen en Nieuwerkerk moesten wachten. Met een half uurtje vertraging ging het daarna door vanuit Nieuwerkerk richting Moordrecht en Gouda.

Ride for the Roses wordt dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd. Het doel van het evenement is samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. In 1997 is Lance Armstrong in Amerika gestart met de Ride for the Roses om op sportieve wijze geld in te zamelen voor kankeronderzoek. In 1998 werd in Amsterdam het startschot gegeven voor de eerste Ride for the Roses in Nederland. De tocht wordt nu ieder jaar vanuit een andere plaats gereden. Naast de honderd kilometer pelotonstocht zijn er ook kortere afstanden zoals een 25- en 50-kilometer toertocht. In de loop van zondagmiddag stond de opbrengst teller op de website van de organisatie op ruim zes ton.

Bekijk onderstaande live video van de doorkomst rond 11.00 uur in Nieuwerkerk aan den IJssel:

Ride for the Roses door Zuidplas

Geplaatst door Gouwe IJssel Nieuws op Zondag 3 september 2017

Ride for the Roses 2017

Foto’s: Sylvia van Straalen


Volg het laatste nieuws

2,233FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg