8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Trainers CKV Nieuwerkerk stappen op vanwege verschil van inzicht

Dinsdagavond 5 september zijn CKV Nieuwerkerk en de trainers van Nieuwerkerk 1, Bas Harland en Edwin Hogendorf, vanwege een verschil van inzicht uit elkaar gegaan. Zowel CKV Nieuwerkerk als de trainers betreuren de gang van zaken. Dat meldt de korfbalvereniging woensdagavond in een bericht aan de media.

Bas Harland begon in augustus 2016 als hoofdcoach van CKV Nieuwerkerk. In zijn debuutjaar was hij uitermate succesvol en behaalde hij met Nieuwerkerk het lang gekoesterde kampioenschap in de zaal en de daarbij horende promotie naar de Hoofdklasse. Kort na dat succes besloten CKV en Harland de samenwerking met nog een seizoen te verlengen. Edwin Hogendorf werd aangesteld als rechterhand van Harland. Hogendorf was voor zowel CKV als Harland geen onbekende en werd door beide partijen gezien als een welkome aanvulling van de staf.

Helaas is er bij de evaluatie aan het einde van vorig seizoen een verschil van inzicht ontstaan tussen een aantal spelers van Nieuwerkerk 1 en de hoofdcoach Bas Harland. De Technische Commissie van CKV Nieuwerkerk heeft getracht dit in de maand juni in de kiem te smoren en dacht daar ook in te zijn geslaagd.

Ondanks de zeer succesvolle voorbereiding (Nieuwerkerk won al haar wedstrijden) stak het verschil van mening over de te volgen koers weer de kop op in de week voorafgaand aan de start van de competitie tegen Sporting Trigon. Dit verschil bleek ondanks de winst onoverkomelijk en er was zodoende onvoldoende vertrouwen in een goed vervolg van dit belangrijke seizoen waar Nieuwerkerk 1 uitkomt in de zaalhoofdklasse. Dat heeft er dinsdagavond toe geleid dat CKV Nieuwerkerk afscheid neemt van het duo Bas Harland en Edwin Hogendorf.

CKV Nieuwerkerk is Harland en Hogendorf zeer erkentelijk voor hun inzet en bijdrage aan de successen van CKV Nieuwerkerk.

Advertentie