8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Acht weken cel voor diefstal en vernieling mega badeend

Een 45-jarige Gouwenaar heeft van de politierechter acht weken cel gekregen (waarvan zes weken voorwaardelijk) voor diefstal en vernieling van een enorme badeend op 23 juni van dit jaar. De diefstal vond plaats bij café De Goudse Eend in Gouda. Ook moet hij de caféhouder een schadevergoeding betalen van 740 euro.

Camerabeelden laten zien hoe de man in de vroege ochtend van vrijdag 23 juni door de terrasafzetting van het café heen breekt en de grote, gele polyester eend van circa 1 meter hoog meeneemt. De eend werd later zwaar beschadigd teruggevonden op de Goudse Turfmarkt. De verdachte – een bekende van de politie met een alcoholprobleem – was snel opgespoord. Hij bekende het feit maar deed daar nogal laconiek over. De politierechter dacht daar anders over. Hij veroordeelde de man tot acht weken cel (waarvan zes weken voorwaardelijk).

Als voorwaarden besloot de politierechter tot reclasseringstoezicht en een leefstijltraining. Als de man zich daar niet aan houdt, gaat hij alsnog zes weken de cel in. Ook moet hij van de politierechter de caféhouder een schadevergoeding van 740 euro betalen voor vernieling van de eend en de terrasafzetting.

Advertentie