8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Drie tieners stichten brand in leegstaande kas

Drie onbekende tieners hebben donderdagavond 7 september brand gesticht in een leegstaande kas in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een getuige hoorde donderdagavond rond 20.00 uur glasgerinkel bij een oude schuur en kas aan de Albert van ‘t Hartweg en ging poolshoogte nemen. Bij de oude schuur en kas aangekomen kwam ze drie jongens van rond de 13 jaar tegen. Vervolgens zag ze ook rook in de kas.

De jongens gingen er op dat moment vandoor. Twee zijn de Albert van ’t Hartweg uitgerend en de andere is langs de vrachtwagenparkeerplaats richting de Westringdijk gevlucht. De getuige heeft direct de brandweer gebeld en kon de jongens niet achterhalen. Volgens de getuige ging het om “nette jongens”. Mogelijk is het drietal afkomstig uit de wijk Nesselande, zeker is dit niet. De Nieuwerkerkse brandweer was snel ter plaatse en kon het kleine brandje snel blussen. De politie heeft verklaringen van getuigen opgenomen.

brandstichting Albert van 't Hartweg

brandstichting nieuwerkerk

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie