8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Vier bestuurders met drugs of alcohol betrapt

Agenten van het politieteam Waddinxveen-Zuidplas hebben dit weekend zeker vier bestuurders betrapt terwijl ze onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zaten van een voertuig. Het ging in twee gevallen om bestuurders van een auto en twee zaten op een bromfiets. Het viertal werd betrapt in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 september op verschillende locaties.

Eén van de bestuurders reed over de A12 en was vermoedelijk onder invloed van drugs. Agenten konden dit aantonen met een speekseltest die sinds dit jaar beschikbaar is. De bestuurder zat achter het stuur met een combinatie van THC en Cocaïne. Vanwege openstaande boetes is de auto in beslag genomen en door een takelbedrijf afgevoerd. Een bloedtest moet de komende dagen bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) uitwijzen wat en hoeveel er precies in het bloed van de bestuurder zat.

Op de Bermweg in Nieuwerkerk aan den IJssel betrapten agenten een beginnende bestuurder van een snorfiets op alcoholgebruik. Hij blies uiteindelijk 165 ug/l. Ruim te veel voor een beginnende bestuurder. Op de Dorpsstraat in Waddinxveen liep ook een beginnende bestuurster van een bromfiets tegen de lamp. Zij had volgens de blaastest 285 ug/l in haar bloed. Terwijl de vrouw op de achterbank van de politieauto onderweg was naar het bureau kwamen agenten een andere bestuurder tegen. De automobilist viel op door zijn rijgedrag en is aan de kant gezet. De ademtest liet ook een te hoge waarde zien waarop zijn rijbewijs is ingenomen. De man zat echter in de ontkenningsfase en wilde een tweede onderzoek. Een arts heeft vervolgens een bloedtest afgenomen die ook bij het NFI onderzocht zal worden. Zijn rijbewijs heeft de man nog niet teruggekregen. Het OM gaat beslissen wat hiermee moet gebeuren.

Advertentie