8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Montessorischool in Nieuwerkerk heeft Prinses Christina Concours en de NOS voor de deur

De Montessorischool aan de Schoolstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft twee dagen lang een compleet professioneel “concert gebouw” voor de deur. Een grote vrachtwagen trailer is op de parkeerplaats voor de school neergezet. De trailer is omgebouwd tot concertzaal waarin de akoestiek van een echte concertzaal is nagebootst. Het gaat om de Classic Express. Een initiatief van het Prinses Christina Concours. In twee dagen tijd worden er zes concerten in de vrachtwagen gegeven.

De jubilerende organisatie heeft als doel alle kinderen in Nederland kennis te laten maken met muziek. Iets wat goed lukt met de bijzondere belevenis. Ook in Nieuwerkerk zijn veel leerlingen enthousiast na de kennismaking met veel klassieke muziek instrumenten.

Inmiddels hebben in het hele land meer dan 100.000 schoolkinderen een bezoek gebracht aan de bijzondere concertzaal. Het Prinses Christina Concours viert vrijdagavond 29 september het 50-jarige jubileum in Den Haag. Het jubileum trekt ook landelijke aandacht met als gevolg dat de NOS ook op de stoep stond bij de Montessorischool in Nieuwerkerk. Vrijdagavond zit er (onder voorbehoud) een item in het acht uur journaal.

Advertentie