8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Politie ontmantelt wietplantage in woning Moordrecht

De politie heeft maandag 2 oktober in een woning aan de Doctor A. Kuyperstraat in Moordrecht een wietplantage ontmanteld. In de woning is één persoon aangehouden. Drie verschillende kamers van de rijtjeswoning waren ingericht voor het kweken van wiet. Hierbij werden veel professionele spullen gebruikt die door de politie in beslag zijn genomen. De planten die volgens buurtbewoners een meter lang waren zijn ter plaatse versnipperd en vernietigd.

Na de aanhouding is in de woning uitgebreid onderzoek gedaan. Daarna hebben vier man een flinke klus gehad aan het leeghalen van de woning. Uiteindelijk vertrok de politie rond 19.00 uur. Omwonenden hadden al langere tijd vreemde dingen opgemerkt. De gordijnen van de woning zaten altijd dicht en ook was er al een aantal keer een vreemde geur geroken. De man die in de woning zou wonen had weinig contact met de buurt. Volgens omwonenden was het huis gekocht door een man uit Egypte die daarna ging scheiden. Later is de woning verhuurd aan de onbekende man.

De politie heeft in de regio een speciaal hennepteam dat een dagtaak heeft aan het oprollen van wietplantages. Dergelijke grote plantages leveren vaak een groot brandgevaar op omdat woningen niet geschikt zijn voor het telen van planten in grote aantallen. De lampen en overige spullen gebruiken vaak veel energie wat illegaal wordt afgetapt. Burgemeester Kats maakte vorige week bekend dat hij streng wil optreden tegen de plantages. Niet alleen vanwege het brandgevaar maar ook omdat er vaak en hele illegale wereld schuil gaat achter de hennepplantages. Elders in Moordrecht zijn twee bedrijfspanden de komende drie maanden gesloten

Wiet plantage Moordrecht .

 

Advertentie