Ravage op A20 na ongeval bij Nieuwerkerk aan den IJssel

A20 Nieuwerkerk ongeval

Op de A20 is donderdagavond een ongeval gebeurd nabij de afslag Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij het ongeval zijn zeker drie personenauto’s en een vrachtwagen betrokken. Het ongeval gebeurde op de rijbaan richting Rotterdam. Naast verschillende brandweer eenheden en meerdere ambulances is ook de traumahelikopter opgeroepen. De heli bleek voor de landing werd ingezet niet nodig te zijn en is terug naar Rotterdam gevlogen.

Op de rijbaan richting Rotterdam is het één ravage. Eén auto is op z’n kop op de rijbaan terecht gekomen en een andere personenauto is ook zwaar beschadigd. Over de rijbaan verspreid liggen overal auto onderdelen. Het lijkt erop dat er in ieder geval geen zwaar gewonden zijn. Wel zijn meerdere personen in de drie aanwezige ambulances nagekeken. De bestuurder van de auto die over de kop is gegaan is naar het ziekenhuis vervoerd. De A20 richting Rotterdam is volledig afgesloten. Het verkeer wordt bij de afrit Nieuwerkerk van de rijbaan gehaald. Het opruimen van de chaos gaat nog wel even duren.

Hoe het ongeval precies ontstaan is is nog niet helemaal duidelijk. De personenauto’s zijn volgens getuigen eerst met elkaar in aanraking gekomen waarna de vrachtwagen ook door één of meer auto’s geraakt is.

ongeval A20

ongeval A20 Nieuwerkerk 5 oktober

Ongeval A20 Nieuwerkerk 5 oktober Foto’s Sylvia van Straalen