8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Brand in transformatorhuisje houthandel Waddinxveen

In een transformatorhuisje bij houthandel Houtex aan de Noordkade in Waddinxveen is zaterdag 7 oktober brand uitgebroken. De hulpdiensten werden rond 8.10 uur zaterdagmorgen opgeroepen. Het gaat om een kleine brand maar is ingewikkeld omdat het om hoogspanning gaat. Er loopt een 10.000 volt kabel naar het trafostation die eerst moet worden afgesloten door Stedin. De netbeheerder wist niet zeker of het afsluiten gevolgen zal hebben voor de stroomvoorziening in de buurt.

Wanneer de stroom is afgesloten kan de brandweer gaan blussen. Om in het pand binnen te komen is een grote glazen deur ingeslagen. Tijdens het wachten op het afsluiten heeft de brandweer alvast de enorme berg gebroken glas opgeruimd. Rond 9.15 uur was de hoogspanning afgesloten en kon de brandweer gaan blussen.

Advertentie