Historische Vereniging brengt transport verleden in beeld

expositie transport in Oudheidskamer Nieuwerkerk

De Historische Vereniging in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft zaterdag 7 oktober een nieuwe wisselexpositie geopend. De Vereniging heeft de afgelopen tijd spullen verzameld uit de transportwereld van Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit heeft een uitgebreide verzameling opgeleverd over de ontwikkeling van het goederenvervoer in en rond Nieuwerkerk tussen 1900 en 1970.

Naast veel foto’s en teksten zijn er ook objecten zoals verschillende vrachtwagen modellen van bekende Nieuwerkerkse bedrijven zoals Boer, Dekker en De Groot. De Historische Vereniging heeft bij het samenstellen van de expositie samengewerkt met de facebookgroep voor transport en chauffeurs uit Nieuwerkerk en omstreken.
De wisselexpositie blijft op de stalzolder van de Oudheidkamer staan tot juni 2018. De Oudheidkamer in Rijksmonument Nooit Gedacht aan de ’s-Gravenweg 6a is iedere eerste zaterdagmiddag van de maand open voor publiek. Buiten deze tijden kunnen groepen een bezoek brengen na afspraak.

Foto’s: Andre Muller