8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Bekeuringen tijdens controles in de regio.

De politie heeft donderdag 26 oktober tijdens verschillende controles achttien bekeuringen geschreven voor flinke overtredingen. Het ging daarbij om rijden onder invloed, bellen achter het stuur en forse snelheidsovertredingen.

De politie controleerde over drie verschillende plaatsen. Na een start in Waddinxveen volgde in de avond Nieuwerkerk aan den IJssel. De controledag werd afgesloten op de kruising Bredeweg/Beijerincklaan bij Waddinxveen.
In totaal zijn er 18 bekeuringen uitgedeeld voor verschillende zaken. Naast het vast houden van een mobiele telefoon tijdens het rijden werd er ook geschreven voor snelheidsovertredingen van meer dan 20 kilometer per uur. Ook haalde de politie twee bestuurders van de weg die te veel gedronken hadden. Het ging daarbij om 270 en 405 ug/l. De limiet voor een ervaren bestuurder is 220 ug/l.
Eén bestuurder moest zijn auto inleveren vanwege een aantal openstaande boetes. De man werd gepakt met een ANPR wagen. Dit voertuig is uitgerust met een scanner en computer systeem waarbij aan de hand van kentekens gekeken wordt of er mogelijk iets aan de hand is met de eigenaar van het voertuig.

Advertentie