8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Forse brand in schoorsteen metaalbewerkingsbedrijf

In de schoorsteen van een metaalbewerkingsbedrijf in Moordrecht is maandagavond 30 oktober een forse brand ontstaan. De vlammen slaan uit de schoorsteen van het bedrijf aan de Zuidplaspolder weg. Het onderste deel van de schoorsteen is roodgloeiend door de brand. De brand werd rond 18.45 uur bij de hulpdiensten gemeld. Het bedrijfspand ligt vlakbij het de grote overdekte dressuurhal van de paardenvereniging de Zuidplasruiters. De aanwezigen daar hebben uit eigen initiatief het pand korte tijd ontruimd.

De brandweer uit Moordrecht en Gouda is bij het incident aanwezig. Vanuit een hoogwerker is de schoorsteen geruime tijd gekoeld. Na een klein uur waren de vlammen uit de schoorsteen verdwenen. Rond 19.50 uur liet een woordvoerder van de brandweer weten dat het incident onder controle is. De problemen zijn ontstaan door een oververhitte oven. Energienet beheerder Stedin is inmiddels ook bij het incident aanwezig.

Bij het bedrijf WBT_Electron waar de brand is uitgebroken worden met ovens metalen voorwerpen schoongemaakt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verwijderen van koolwaterstoffen van grote metalen voorwerpen. Bij het bedrijf is nog niet heel lang geleden ook sprake geweest van een brand in de schoorsteen. Het incident van vanavond is echter veel groter.

Schoorsteenbrand Moordrecht 30 oktober

Advertentie