8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Burgemeester Kats: Tijdstip intocht in Moordrecht is keuze van comité zelf

Het late tijdstip van de intocht van Sinterklaas in Moordrecht heeft niks met de intochten in de andere dorpen van Zuidplas te maken. Dat stelt burgemeester Gert-Jan Kats dinsdagavond 31 oktober op Twitter in een reactie op berichtgeving van het AD.

De krant meldde dinsdag 31 oktober dat verschillende ouders in Moordrecht niet blij zijn met de relatief late aankomsttijd van Sinterklaas. Volgens de ouders is het tijdstip van 17:00 uur vooral te laat voor jonge kinderen. In het artikel wordt aangeven dat de late aankomsttijd van Sinterklaas onder andere komt vanwege het feit dat er in Zuidplas vier intochten worden gehouden. Bij alle vier de intochten zijn burgemeester Kats en de kinderburgemeester aanwezig om Sinterklaas welkom te heten.

Via Twitter stelt de Zuidplas-burgervader dat dit niet klopt. Eerder werd de intocht in Moordrecht namelijk ook weleens s’ochtends gehouden. Dit is sinds 2015 op initiatief van de organisatie naar een later tijdstip gezet.

De intocht in Moordrecht is al jaren een groot spektakel. Doordat de intocht om 17:00 uur wordt gehouden is het donkerder buiten. Hierdoor komen de licht- en rookeffecten extra goed tot hun recht.

Advertentie