8.5 C
New York
zaterdag 11 mei 2024

Leerplichtambtenaar Zuidplas gaat dit jaar ‘koppen tellen in de klas’

De leerplichtambtenaren in Zuidplas gaan zich in het huidige schooljaar actiever bezighouden met het handhaven van luxe verzuim. Dat blijkt uit een bericht van de gemeente aan de media op woensdag 1 november. De leerplichtambtenaren willen bijvoorbeeld met ‘koppen tellen in de klas’ vakanties onder schooltijd tegen gaan.

In de afgelopen jaren is een lichte afname te zien in het aantal leerlingen dat onder de leerplicht valt. Van de totaal 6180 leerplichtige leerlingen in Zuidplas zijn er 192 in aanraking gekomen met de leerplichtambtenaren van de gemeente Zuidplas. In totaal is de afdeling leerplicht van de gemeente 95 keer benaderd voor bemiddeling, informatie verstrekking of advisering. Dit kan advisering zijn aan schooldirecteuren, maar ook informatie verstrekt aan inwoners.

Naast het letterlijk tellen van het aantal aanwezige leerlingen zet de gemeente ook op andere manieren in op het tegengaan van luxe verzuim. In een overleg met schooldirecteuren is bijvoorbeeld afgesproken dat er meer overlegd gaat worden met de leerplichtambtenaren in Zuidplas. Zo moet een meer gelijke aanpak ontstaan op scholen in de gemeente Zuidplas.

Advertentie