8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Zandzuiger ligt scheef bij Julianasluis Gouda

Een zandzuiger, afgemeerd nabij de Julianasluis in Gouda is vrijdagavond 3 november scheef komen te liggen. Het scheef liggen werd opgemerkt door de bemanning. De schipper was op dat moment niet aanwezig.

Vanwege de onduidelijke oorzaak van het scheef liggen zijn verschillende hulpdiensten naar het schip gestuurd. Het scheef liggen lijkt veroorzaakt te worden door een storing in de hydraulische systemen die voor de stabilisatie van het schip moeten zorgen. Normaal wordt de stabilisatie verzorgd door middel van zogenoemde spudpalen. Deze hydraulisch aangedreven spudpalen zorgen normaliter dat het aangemeerde schip recht blijft liggen. De spudpalen passen zich dan ook aan aan de waterstand.  Wat de oorzaak is van de storing in de spudpalen is onbekend. Mogelijk moet een onderwater-inspectie uitgevoerd worden om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Het schip heeft geen water gemaakt volgens de politie.

Na deze inspectie wordt ook bekend of het schip na een eventuele reparatie zelfstandig verder kan varen of niet. Op dit moment hindert het scheefliggende schip geen andere scheepvaart. Het schip draagt de naam ‘De Cornelis Sr.’. Het schip is zo’n 70 meter lang en is gebouwd in 2002.

Advertentie