8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Dode en zwaar gewonde na ongeval op A20 tussen Moordrecht en Nieuwerkerk

Een bestuurder van een auto is in de nacht naar zaterdag 4 november om het leven gekomen bij een zeer ernstig ongeval op de A20. Het gaat om een 24-jarige man uit Rotterdam liet de politie zaterdagmorgen weten. Het ongeval gebeurde op de rijbaan richting Rotterdam ter hoogte van Van Vliet Trucks tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel. Een tweede bestuurster is met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Hellevoetsluis.

Het ongeval gebeurde midden in de nacht rond 3.20 uur. Na de melding van het ongeval zijn meerdere ambulances en brandweervoertuigen ter plaatse gekomen. Ook is de traumahelikopter ingezet. De hulpdiensten konden voor één slachtoffer geen redding meer brengen. Het tweede slachtoffer is door de brandweer uit de restanten van een auto bevrijd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Deze bestuurster was zeer ernstig gewond. Het dodelijke slachtoffer is ook door de brandweer uit het voertuig geborgen. Dit kon gebeuren na het plaatsen van schermen om de locatie van het ongeval af te schermen.

De exacte oorzaak van het ongeval is onderwerp van politie onderzoek. Eén van de auto’s is waarschijnlijk op de vluchtstrook aangereden door een andere personenauto. Het dodelijk slachtoffer was de bestuurder die op volle snelheid tegen het voertuig op de vluchtstrook is aangereden. Een vrachtwagen chauffeur kon de aangereden voertuigen nog net ontwijken. De vluchtstrook is op de plek van het ongeval smaller dan elders in het land omdat het om een oud stukje rijksweg gaat. De rijbaan van de A20 richting Rotterdam is lange tijd afgesloten geweest. Het verkeer werd die tijd omgeleid.

Dodelijk ongeval A20 4 november

 

Advertentie