zaterdag 20 april 2024

CKV Nieuwerkerk wint voor het eerst bij eigen zaaltoernooi

CKV Nieuwerkerk is de trotse winnaar geworden van de Van Mossel Autolease Cup 2017. In de vijfde editie van haar eigen zaaltoernooi bereikte Nieuwerkerk 1 voor de eerste keer de finale.

De finale van het zaaltoernooi werd door Nieuwerkerk 1 gewonnen. Het Belgische Borgerhout, de koploper op het hoogste niveau in Belgiƫ, werd in de finale met 24-19 verslagen. Oranje Wit pakte de derde plek door in de slotminuut met 22-23 van AVO uit Assen te winnen. CKV Nieuwerkerk kijkt weer terug op een geslaagd toernooi.

De start van deze finale was niet veelbelovend. Na zeven minuten was er nog niet gescoord. Borgerhout kwam op 0-2 maar daarna kwam Nieuwerkerk steeds beter in de wedstrijd.Ā Vanaf 5-5 sloeg Nieuwerkerk een gaatje naar 8-5. Ook in de tweede helft gingen de spelers CollĆ©e en Peeters lekker door met scoren. Peeters eindigde maar liefst op 12 treffers. CollĆ©e ging 10 minuten voor tijd met 9 treffers naar de kant.

De wedstrijd was inmiddels beslist, want Nieuwerkerk was al snel uitgelopen naar een voorsprong van zes punten. Op 24-16 was het verschil het grootst. De laatste drie goals waren van Borgerhout waardoor de eindstand 24-19 werd. Zo won CKV Nieuwerkerk in de vijfde editie van haar eigen zaaltoernooi voor