Blauwe invasie door Zuidplas

Vandaag was er een blauwe invasie door de dorpen heen die aan alle tuindeuren voelde, alle woningen inspecteerden en overal naar binnen gluurden. Politieagente Michelle fietste langs, keek er naar en reed door. De blauwe invasie waren jongens en meisjes van de MBO opleiding veiligheid en al gekleed in kleding van handhaving. Vanochtend liepen ze in Dorrestein, Nieuwerkerk aan den IJssel en vanmiddag werd het dorp Moordrecht aangedaan.

Als onderdeel van de opleiding liepen ze in alle dorpen dezelfde ronde die onze buurtpreventie groepen vaak lopen. Dit op initiatief van een vrijwilliger van de politie die in het dagelijks leven ook BOA’s (bijzondere opsporings ambtenaren) aan het opleiden is. De groep werd door de gemeentelijke handhaver Eric en agente Michelle onder de hoede genomen.