8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

Bijen keren in voorjaar terug naar Hoofdweg

Op sociale media kwam een melding dat de bijenkasten op de hoofdweg Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel waren verdwenen en er graafmachines bezig waren de boel af te graven. Vorig jaar zijn er honderdduizenden bijen geplaatst om zo de bijenstand te redden. Ook was het eiland ingezaaid met natuurlijke bloemen. Door de werkzaamheden leek het dat de bijen dus niet meer terug zouden keren op het eiland. Navraag bij de gemeente gaf al snel een duidelijke uitleg.

Het eiland waar de bijen staan wordt voor een groot deel afgegraven om zo als waterberging te dienen voor de aanleg van bedrijventerrein de Kleine Vink aan de overzijde van de Hoofdweg. In het voorjaar keren de bijen echter wel terug op het deel van het eiland dat niet onder water wordt gezet. De gemeentewoordvoerder liet weten dat hierover ook goede afspraken met imker Co Bos zijn gemaakt.

 

 

Advertentie