8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Nachtrust Nieuwerkerk verstoord door jacht op boef

In de nacht van 20 november werd de nachtrust verstoord door de jacht op een ontvluchte ramkraker. Met een helicopter werd er gezocht naar een blonde man die in Capelle bij een ramkraak betrokken was. Toen hij in de ochtend gesignaleerd werd bij de Merwede in Nieuwerkerk, zijn de politiekorpsen van Rotterdam, Gouda en Waddinxveen-Zuidplas als ook Korps landelijke diensten het dorp gaan uitkammen. Er werd ook een burgernet SMS uitgestuurd. Om kwart over acht werd de burgernet actie gestopt en bleek dat de man was ontkomen. Wel zal het onderzoek naar deze verdachte door blijven gaan.

De man was eerder die nacht ontsnapt toen de vluchtauto te water raakte op de ‘s Gravenweg bij de Hitlandselaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Twee handlangers werden daar in de kraag gevat maar de derde man wist drijfnat te ontsnappen. De verdachten hadden een winkel van een benzinepomp aan de Schermerhoek geramd met een auto. Na deze kraak is men met een andere vluchtauto ontkomen maar men kwam niet ver. De schade aan de benzine pomp en aan beide auto’s is enorm.

Vluchtauto in sloot ‘sGravenweg. Bron foto : Politie Waddinxveen/Zuidplas

Update ; De aangehouden mannen zijn 23 en 25 jaar en komen beiden uit Gouda. De derde verdachte is 19 jaar en nog voortvluchtig.

Advertentie