8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Sinterklaas arriveert per helikopter in Moerkapelle (video)

Sinterklaas is zaterdag 25 november per helikopter in Moerkapelle aangekomen. Het is de eerste aankomst van de Sint in de gemeente Zuidplas. Later vandaag volgen nog drie aankomsten in Nieuwerkerk, Zevenhuizen en Moordrecht. De Sint werd rond 10.00 uur door honderden kinderen, ouders en opa’s en oma’s opgewacht. Nadat de sint was uitgestapt is hij met zijn paard, die al stond te wachten, naar het centrum van Moerkapelle gereden. Daar werd hij verwelkomt door burgemeester Gert-Jan Kats en de kinderburgemeester van Zuidplas.

Het kinderfeest trok in Moerkapelle heel veel belangstelling op de drukke dag voor Sinterklaas. Later vandaag zal hij in Nieuwerkerk aan den IJssel aankomen waar hij rond 12.45 bij het Oude Dorp verwacht wordt. Rond 14.00 uur volgt Zevenhuizen en tenslotte is er om 17.00 uur in Moordrecht een spektakel georganiseerd om de Sint welkom te heten. De ontvangst is ook dit jaar weer bij de benzinepomp bij bedrijventerrein het Ambacht.

Sint Moerkapelle

Foto’s Sylvia van Straalen

Advertentie